Папа до єпископів Кореї: Бути захисниками пам'яті та надії
  • Чтв, 14/08/2014 - 16:21

Захищати пам'ять і надію довіреного стада закликав Папа Франциск членів південнокорейського єпископату, з якими зустрівся 14 серпня 2014 року в Сеулі.

Папа назвав єрархів «нащадками мучеників» і «їхнього героїчного свідчення віри в Христа». Святіший Отець нагадав про історію християнізації Кореї, яка відбулася без місіонерів, але завдяки активній євангелізаційній діяльності місцевих вірян, що черпали натхнення зі знайомства з Святим Письмом.

Значущим є те, що історія Церкви в Кореї почалася з безпосереднього спілкування з Божим Словом, зазначив Святіший Отець. Бути захисником пам'яті, на його думку, означає щось більше, ніж просто пам'ятати про скарби минулого. «Це означає також черпання духовних ресурсів, щоб з міцністю і рішучістю відповідати на надії, обіцянки та виклики майбутнього», – сказав Папа. На думку Папи, дивитися в минуле без слухання заклику Бога до навернення, не допоможе продовжувати шлях, але навпаки – уповільнити або навіть зупинити духовний прогрес.

Інший обов'язок єпископа – зберігати надію, наголосив Святіший Отець. «Ми покликані звіщати світові, що крім матеріального благополуччя, потрібно шукати також чогось більшого, справжнього і того, що цілком наповнює», – сказав Папа. Він закликав зберігати надію, підтримуючи живим полум'ям святості, братської любові та місіонерського завзяття в церковній спільноті.

Папа Франциск нагадав про потребу буття місіонерською Церквою, яка завжди виходить назустріч світу і, насамперед, на периферії сучасного суспільства. Папа закликав єпископів приділяти належну увагу вихованню дітей і молоді, дбати про літніх людей, бідних, біженців та мігрантів. Ця діяльність не повинна перетворитися тільки на соціальну допомогу, бо кожна людина повинна рости як особистість і гідно виражати свою індивідуальність, креативність і культуру, наголосив Папа.

Святіший Отець побажав, щоб Церква в Південній Кореї не займалася перейняттям методів управління, планування і організації більш характерних для світу бізнесу, розвиненого в цій країні, а критеріям, проголошеним Ісусом в Євангелії.