Папа до єпископів: відзначайтеся простим способом життя, внутрішньою свободою, убогістю і милосердям
  • Срд, 21/05/2014 - 19:01

Душпастирські плани - це корисна річ, але треба сподіватися на Святого Духа, який у міру нашої слабкості дозволяє нам перевершувати місіонерські горизонти, нагадав Святіший Отець під час зустрічі з італійським єпископатом.

19 травня 2014 ввечері у Ватикані промовою понтифіка почалася 66-а Генеральна асамблея Конференції єпископів Італії.

"Брати, якщо ми віддалимося від Ісуса Христа, коли зустріч з Ним втратить свіжість, нам залишиться тільки порожнеча наших слів і ініціатив", - сказав Франциск . Вірні дивляться на нас і чекають нашої допомоги, додав він. Ця складна місія вимагає як знання Бога, терпіння в Ньому, так і розуміння окремих Церков, їхнього обличчя, потреб і можливостей. Папа висловив свої очікування щодо італійських єпископів. Насамперед він рекомендував їм дбати про особисту віри і живий зв'язок з Богом.

Багато місця у своєму зверненні понтифік присвятив спокусам, з якими стикаються єрархи, таким як: честолюбство, марнославство, кар'єризм, заздрість, розділи. Кращою протиотрутою для цих спокус є, як зазначив Франциск, живий досвід Церкви, який виростає з Євхаристії. "Як пастирі відзначайтеся простим способом життя, внутрішньою свободою, убогістю і милосердям", - сказав Папа. Він попросив єпископів піклуватися про своїх священиків. Особливу увагу він рекомендував звернути на біженців, жертв нинішньої кризи, як безробітних, так і підприємців, і, перш за все, на сім'ї.

"Будьте успішними захисниками фундаментальної комірки кожного суспільства. Захищайте як ненароджене життя, так і літніх людей. Підтримуйте батьків у важкому і повному ентузіазму освітньому процесі. І не забувайте схиляйтеся з самаританським співчуттям над тими, чиї почуття були зранені, хто відчуває фіаско своїх життєвих планів", - закликав італійських єпископів Святіший Отець.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va