Папа до єпископів з Бурунді: мир повернеться, якщо почати сіяти братство
  • Пон, 05/05/2014 - 17:16

Бути свідками братства в країні ще пораненої "жахливими конфліктами" недалекого минулого, закликав папа Франциск єпископів з африканської Бурунді, яких прийняв на аудієнції в рамках візиту "ad limina Apostolorum" 5 травня 2014р.

У посланні, яке передав єрархам, Святіший Отець звернув особливу увагу на виховання кандидатів у священики. "Якщо війна вчила ненавидіти, то мир може повернутися тільки, якщо хтось почне сіяти братство", - вважає папа Франциск.

Він закликав бурундійських єпископів настирливо впроваджувати Євангеліє - єдине, що може надихнути людей до братської любові і прощення. Крім того Церква, на його думку, повинна робити все можливе в соціальній і політичній сферах, щоб сприяти примиренню. Повинен вестися відкритий діалог з владою: "вони перші потребують вашого свідоцтва віри і сміливого проголошення християнських цінностей, щоб зрозуміти соціальне вчення Церкви, оцінити його важливість і надихати в управлінні суспільними справами", вважає Папа.

Франциск поклав велику надію на роботу священиків, відповідною підготовкою яких необхідно займатися "з самого початку". Кожне священиче покликання має спиратися на чотири сильні стовпи: інтелектуальний, духовний, людський і душпастриське виховання, зазначив Папа. Молоді люди, які шукають своє покликання, повинні мати в якості вчителів душпастирів здатних дати справжній приклад радості і "священичої досконалості", здатних бути близько, зрозуміти і вислухати, щоб краще дізнатися і управляти ними, підкреслив Папа.

Понтифік вказав на важливість якісного навчання християнських цінностей в католицьких школах, щоб майбутні лідери Бурунді, які можливо в них навчаються, могли зробити країну більш гуманною та справедливою.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va