Папа до кармелітів: бути вірними Христу, молитися і євангелізувати
  • Чтв, 05/09/2013 - 22:30

Вірність Христу, молитва і місія − збереження цих трьох елементів веде членів Кармелітського чину до повної реалізації їхнього покликання і допомагає при сході на "гору досконалості". Таку пораду Папа Франциск дав у посланні, направленому на ім'я пріора Чину Братів Пресвятої Діви Марії з Гори Кармель о. Фернандо Мілана Ромераля. Понтифік звернувся до нього з приводу Генеральної капітули монашої  громади, яка 2-21 вересня проходить в Римі. Папа написав, що в сучасному світі, який часто закриває очі на Христа, завданням монахів є все більше єднання з Ним. "У цьому триває покликання йти за Христом і бути схожими на Нього. Воно має життєву важливість у нашому дезорієнтованому світі".

Також Франциск нагадав про важливість молитви в житті членів чину. "Святі кармеліти були великими проповідниками і вчителями молитви. Це те, що ще потрібно від Кармелю в XXI ст. (...) У цьому серце вашого свідоцтва: контемплятивний  вимір чину, яким потрібно жити, який потрібно зміцнювати і передавати. Хочу, щоб кожен з вас запитав себе: наскільки моє життя контемплятивне?", - сказав Папа і стверджував: " Кармеліти без контемлятивного життя − це бездиханне тіло".

Папа запросив монахів триматися подалі від духу цього світу, який є ворогом молитви. "Я закликаю вас до більш скромного і покаянного життя, згідно вашої справжньої традиції, життя, далекого від суєтності та критеріїв світу", − написав він.

За словами Святішого Отця, місія кармелітів не відрізняється від місії Ісуса. Він нагадав, що сьогодні євангельське послання часто не просто не приймається, але навіть насильно відкидається. Але перед лицем цих викликів не можна забувати, що Той, хто кличе на місію, дає також хоробрість і силу для її виконання. Франциск нагадав, що протягом історії, молитовна традиція Кармелітського чину зміцнювала багатьох його членів перед обличчям труднощів і навіть смерті. "Я хочу запитати зараз: сьогодні серед вас є ті, хто живе цим ентузіазмом, сміливістю цих святих?", − звернувся до монахів Понтифік.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va