Папа до католицьких єпископів Росії: будьте близькими до людей
  • Чтв, 01/02/2018 - 09:14

«Ми переживаємо період великих надій», – про це заявив Голова Єпископської Конференції Росії архиєпископ Паоло Пецці після зустрічі Папи Франциска з єпископами Російської Федерації, що відбулася 29 січня 2018 р., в рамках візиту “ad Limina Apostolorum”.

Розповідаючи в інтерв’ю для Vatican News про зустріч зі Святішим Отцем, архиєпископ Пецці підкреслив, що зустріч пройшла дуже добре. «Ми були вражені сердечністю, уважністю й відкритістю, які Папа виявив до нас, – зазначив він. – Зустріч тривала дуже довго, бо ми спілкувалися з ним дві години. Папу дуже цікавило, насамперед, наше життя як єпископів, як душпастирів, а також наше особисте життя й наша душпастирська діяльність. Крім того, ми розглядали питання, що стосуються нашого перебування поруч людей, аби намагатися переживати і здійснювати нашу місію для Божого люду і з Божим людом».

Відповідаючи на запитання журналіста про актуальну ситуацію людей в Росії, архиєпископ зазначив, що вона подібна до Різдва, тобто люди перебувають в очікуванні на прихід Господа. «У цьому контексті можна сказати, – вів він далі, – що ми переживаємо період великої надії, великого відродження. Звичайно, це зовсім не означає час тріумфальності: це час скромної щоденної місії, що полягає у супроводі людей, особливо найбільш потребуючих. Я б сказав, що атмосфера надії – це те, що, можливо, найбільш характеризує нас на даний момент».

Голова Єпископської Конференції Росії торкнувся також питання стосунків з Православною Церквою. Він підкреслив, що Церкви беруть участь у спільних ініціативах у соціальній сфері, у сфері захисту життя, допомоги наркозалежним та підтримки сімей. До цих заходів долучаються як місцеві жителі, тобто росіяни, так і католики інших країн світу.