Папа до Легіонерів Христа: прямуйте шляхом оновлення
  • Пон, 02/03/2020 - 12:25

Не зупинятись на досягеному, а далі прямувати шляхом оновлення закликав Папа учасників Генеральної Капітули Згромадження «Легіонерів Христа» та Генеральних асамблей богопосвячених осіб і мирян апостольського руху Regnum Christi.

Як повідомив директор ватиканського прес-центру Маттео Бруні, 29 лютого 2020 року Папа Франциск, хоч і провів деякі заплановані зустрічі, внаслідок застуди не зміг прийняти учасників Генеральної Капітули Згромадження «Легіонерів Христа» та Генеральних асамблей богопосвячених осіб і мирян апостольського руху Regnum Christi, тому надіслав їм окреме звернення, яке було вручене під час зустрічі.

Згадуючи засновника цього апостольського Руху та Згромадження о. Масієла Деґолладо, Святіший Отець вказав, що злочинна поведінка їхнього засновника викликала сильну кризу, як особисту багатьох членів Руху, так всієї інституції. Перед обличчям такої ситуації Церква проявила материнську турботу, результатом чого стали нові конституції і статути Федерації. «Це була подія, яка принесла справжнє навернення сердець і думок. Це стало можливим завдяки турботливій допомозі та підтримці Церкви, яка усвідомила необхідність оновлення, що допомогло вийти з кризової ситуації, в якій ви перебували,» – написав Папа Франциск.

Святіший Отець закликав членів Федерації Regnum Christi до конкретного впровадження в дію нових статутів, які повинні спонукати до постійного розпізнавання потреб часу. Це передбачає велике смирення й молитовне наставлення. Завдяки цьому можна буде подолати власну точку зору й підпорядкувати її загальному благу.

Папа закликав нове керівництво Федерації далі прямувати шляхом оновлення, який збирає та зміцнює духовні плоди, що визріли протягом останніх років, діючи рішуче, суттєво та обережно, мужньо й розсудливо приймаючи рішення та знаходячи нові шляхи служіння, схвалені Церквою.