Папа до "Лицарів Колумба": будьте силою для духовного оновлення суспільства
  • Суб, 12/10/2013 - 11:26

Продовжувати пошук нових шляхів, щоб бути закваскою Євангелія у світі і силою для духовного оновлення суспільства. З таким закликом Папа Франциск звернувся до членів делегації великої католицької організації "Лицарі Колумба". 10 жовтня 2013 р. Святіший Отець прийняв їх на аудієнції у Клементійському Залі Апостольського палацу.

Папа подякував "Лицарям Колумба" за молитву за нього і за потреби Церкви у світі. Він висловив вдячність за підтримку Ватикану через фонд "Vicarius Christi Fund" - знак солідарності з турботою Наступника св. Петра про Вселенську Церкву, а також через апостольську діяльність, яку члени організації здійснюють у місцевих радах, парафіях і спільнотах.

"Молитва, свідчення віри, увага до потреб найбільш потребуючих нехай завжди будуть стовпами, що підтримують вашу особисту і спільну діяльність", - побажав Папа. Понтифік довірив "Лицарів Колумба" заступництву св. Йосипа, покровителя Святого Сімейства з Назарету, який є прикладом мужньої чесноти, сили, цілісності і вірності - чеснот, які члени організації намагаються зберігати, розвивати і передавати майбутнім поколінням католиків.

"Лицарі Колумба" є найбільшою в світі асоціацією мирян - до неї входять близько 1,8 млн. чоловік, які займаються благодійною та євангелізації діяльністю. За 2012 р. вони зібрали рекордну кількість пожертв - 167,5 млн. доларів. Крім католиків-мирян в організацію входять понад 100 єрархів, 11 з них -  кардинали.

За матеріалами http:// be.radiovaticana.va