Папа до молоді: Майте мужність милосердя
  • Срд, 30/12/2015 - 15:52

Ставати «оазами милосердя», зокрема «для численних мігрантів, які дуже потребують прийняття» закликав Папа Франциск юнаків і дівчат, які цими днями зібратися в іспанському місті Валенсії та 38-ме новорічне «Паломництво надії на землі», організоване екуменічною спільнотою з Тезе.

У посланні, яке учасникам вже традиційної молодіжної зустрічі від імені Святішого Отця надіслав Державний Секретар Апостольської Столиці кардинал П’єтро Паролін, читаємо, що Папа дуже цінує той факт, що вони обрали милосердя темою цьогорічної зустрічі, висловлюючи подяку за їхнє заанґажування у цю сферу, використовуючи креативні сили, притаманнні молодості.

«Також і ви, – читаємо у посланні, – бажаєте, аби милосердя виявилося в усіх його вимірах, включаючи і соціальний. Папа заохочує вас бути витривалими на цьому шляху, мати сміливість милосердя, яка приведе вас не лише до отримування його для себе самих у своєму особистому житті, але й щоб бути близькими до тих, хто зазнає труднощів».

Зазначивши, що всюди, де присутні християни, «кожен повинен могти знайти оазис милосердя», Святіший Отець пригадує, що брат Роже, засновник спільноти в Тезù відзначався любов’ю до бідних, найзнедоленіших, тих, хто на перший погляд, нічого не значив, вміючи засвідчити своїм життям, що молитво крокує поруч із солідарністю. Отож, завдяки «здійсненню солідарності й милосердя» можна досвідчити «вимогливу радість, сповнену сенсом, до якої кличе Євангеліє».

«Святіший Отець бажає, щоби протягом цих прекрасних днів, які зібрали вас у Валенсії на молитву й взаємоподіл, ви змогли ще краще пізнати Христа, Який є обличчям Отцевого милосердя», – читаємо наприкінці послання, що завершується щиросердечним благословенням Папи Франциска для юнаків і дівчат, які беруть участь в зустрічі, для братів спільноти Тезе і для всіх тих, хто приймає паломників у своїх домівках.