Папа до молоді: не бійтесь йти проти течії
  • Чтв, 29/08/2013 - 01:23

Відважно йти проти течії, будувати світ на таких вартостях як краса, добро і правда закликав італійську молодь Папа Франциск. У Ватиканській базиліці він зустрівся з групою 500 молодих паломників з єпархії Піаченца-Боббіо. Візит до гробу апостола Петра став завершенням дороги навернення в Році Віри і молоді люди навіть не розраховували на зустріч з Папою, хоча і повідомили його про свій візит до Риму.

«Дякую за візит! У вітальному слові єпископ сказав, що я зробив великий жест, прийшовши до вас. Я зробив це з егоїзму! Знаєте чому? Бо люблю бути серед вас. Люблю бути з молоддю. У ваших серцях є обітниця надії. Ви несете цю надію. Очевидно, ви живете тут і тепер, але ви є будівничими майбутнього. Це прекрасно – йти до майбутнього, повні мрій, але і відповідальності. Ви стаєте будівничими майбутнього»  - сказав Папа до молоді.

Франциск визнав, що йому легше зрозуміти дорослих, які знеохочені життям, але коли молоді люди нарікають, то Папа має бажання відіслати їх до психіатра: «Не можу зрозуміти, чому багато молодих людей не хоче прийняти виклики, пов’язані із своїм життям … Лінивство і смуток вбивають всякі прагнення в серці».

«Нашою ціллю є великі  і гарні речі. Ви – будівничі майбутнього, оскільки у вас є три прагнення. По-перше, прагнення краси. Ви любите красу. Коли займаєтесь музикою, театром, малюванням, то шукаєте краси. По-друге – ви пророки добра. Любите добро і ним заражаєте інших. По-третє, у вас є прагнення правди. Правдою не володіють, з Правдою зустрічаються. Це зустріч з Богом. Ці три прагнення занесіть в майбутнє. Це виклик, який стоїть перед вами. Будуйте майбутнє красою, добром  і правдою! З відвагою крокуйте в життя. Не бійтесь йти проти течії. Не дайте себе обманути тим, хто пробуватиме знеохотити вас до вибраної дороги. Кажіть ні наркотикам, алкоголю, протистійте тій цивілізації, яка вас нищить. Будуйте світ на вартостях краси, добра і правди. Саме це я хотів вам сказати!»

На завершення зустрічі після молитви Папа вказав молоді Марію, як найкращий приклад для наслідування як Матір краси, Матір добра і Матір Правди. «Нехай вона випросить нам ласку відважного життя, бо вона сама є взірцем відваги» - підкреслив Франциск.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va