Папа до молоді Парагваю: Будьте свідками Доброї Новини спасіння серед бідних
  • Срд, 28/08/2019 - 11:37

У Парагваї відбувся Національний молодіжний форум, що завершив «Триріччя, присвячене молоді». В листі до молоді з цієї нагоди Папа Франциск закликає молодь прислухатися до голосу Христа, аби бути Його свідками та звіщати Добру Новину бідним.

«Молодь, Церква й суспільство» – таку тему мав Національний молодіжний форум, що відбувся від 23 до 25 серпня 2019 р. в парагвайській столиці Асунсьйон. Цей захід став завершальним етапом «Триріччя, присвяченого молоді», яке ініціювала місцева Церква. Майже 600 осіб, що представляли різні дієцезії та апостольські вікаріати Парагваю, взяли участь у форумі, під час якого проводилися семінари, обговорення та ділення свідченнями на теми, що стосуються церковного й соціального життя молоді.

Під час заключної Святої Меси єпископ П’єр Джубінвіль, відповідальний за організацію форуму, зачитав послання, яке Державний Секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін надіслав до парагвайської молоді від імені Святішого Отця. «Як плід цього періоду благодаті, під час якого вони мали змогу замислитися над центральним значенням віри, – читаємо в посланні, – Папа Франциск заохочує молодь наблизитися до Христа, що покликав їх бути Його друзями, аби перебувати з Ним і давати багато плодів». Наступник святого Петра закликав молодь прислухатися до голосу Господа, який запрошує кожного зокрема й разом із спільнотою бути учнями-місіонерами, свідками Доброї Новини спасіння серед бідних.