Папа до молоді Тезе: зло не має останнього слова в нашій історії
  • Втр, 27/12/2016 - 21:22

«Показати на словах і на ділі, що зло не має останнього слова в нашій історії». З таким закликом звернувся Папа Франциск до молоді, що з 28 грудня по січень збереться в столиці Латвії Ризі на 39-ту Європейську зустріч, організовану екуменічної спільнотою з Тезе.

Тема цьогорічної Молодіжної зустрічі Тезе «Спільно шукати шляхи надії» єднає її учасників з Папою Франциском. Про це він написав у своєму посланні до молоді Тезе підкреслюючи, що він неодноразово закликав молодь, щоб вони нікому не дозволяли позбавити їх надії. Святіший Отець подякував молодим людям за те, що вони залишили свої зручні домівки і взяли участь у «цьому паломництві довіри, відповідаючи на поклик Божого Духа». Звертаючись до православної, протестантської та католицької молоді, Папа підкреслив, що в ці дні, живучи у справжньому братерстві, вони виявляють бажання бути головними героями історії і не дозволяти іншим вирішувати їхнє майбутнє.

В умовах, коли насильство і несправедливості породжує розчарування та розпач багатьох людей і їм здається, що зло сильніше за все, Папа Франциск закликає молодь Тезе показати на словах і на ділі, що зло не є останнім словом у нашій історії, тому що "це час милості для всіх і кожного, бо ніхто не може думати, що він відірваний від Божої близькості і могутності Його ніжної любові (Апостольське послання «Misericordia et Misera», розділ 21).

Глава Католицької церкви висловив надію, що дні перебування у Ризі допоможуть молоді подолати страх своїх обмежень і зростати у довірі до Христа, Спасителя і Господа, Який вірить і надіється на них. «У простоті, яку засвідчував брат Роже, будуйте мости дружби і вчиняйте видимою любов, якою Бог нас любить», – написав на завершення Папа Франциск.