Папа до молоді в Меджугор’є: Христос живе і хоче, щоб кожен з вас жив
  • Пон, 03/08/2020 - 14:50
Звертаючись до учасників молодіжної зустрічі в Меджугор’є, Святіший Отець закликає молодь відповісти на Христове запрошення «Прийдіть і подивіться» (Ів 1, 39), тобто, стати на шлях віри, що дозволяє досвідчити Господа і завдяки Йому побачити повний і остаточний сенс життя.

Папа Франциск надіслав послання учасникам щорічної зустрічі молоді в Меджугор’є, що проходить від 1 до 6 серпня 2020 року. Темою зустрічі обрано слова Христа з Євангелії від Івана «Прийдіть і подивіться» (Ів 1, 39), з якими Він звертається до учнів. Саме це запрошення зустріти живого Христа, як зазначає Святіший Отець у своєму посланні, звернене також до сучасної молоді, оточеної культурою, що пропагує тимчасове задоволення, та кліматом релятивізму, в якому важко знайти правдиві й певні відповіді.

 

 

Христос наповнює життя сенсом

«Не бійтеся! – пише Папа, звертаючись до молоді, – Христос живе і хоче, щоб кожен з вас жив. Він – справжня краса та молодість цього світу. Все, до чого Він доторкається, стає молодим, стає новим, наповнюється життям і сенсом (пор. Апостольське напоумлення «Christus vivit», 1)». Пояснюючи євангельський уривок, що надихнув тему молодіжної зустрічі, Вселенський Архиєрей зазначає, що учні настільки були вражені зустріччю з Ним, що один із них навіть записав час: «Було близько четвертої години дня» (Ів 1, 39). Євангелист рохповідає, що після того, як двоє учнів відвідали Христове помешкання, їх наповнило бажання розповісти про Нього іншим, аби вони також пішли за Ним. 

Святіший Отець підкреслює, що Господнє запрошення «Прийдіть і подивіться» має глибокий духовний зміст: воно означає стати на шлях віри, що дозволяє досвідчити Господа і завдяки Йому побачити повний і остаточний сенс життя.

Діва Марія – приклад сподівання на Бога 

Наступник святого Петра закликав учасників молодіжної зустрічі в Меджугор’є наслідувати Пречисту Діву Марію, Яка є образом Церкви з молодим серцем. «Її слова “Ось я слугиня Господня” (Лк 1,38), – наголошує він, – це найкращий приклад, який показує нам, що стається, коли людина в своїй свободі віддає себе в Божі руки». 

На завершення Папа Франциск закликав молодь поспішати до Христа, Якому «покланяємося у Пресвятій Євхаристії та визнаємо в тілі страждаючого брата». «Нехай Святий Дух надихає вас на цьому шляху. Церква потребує вашої енергії, ваших ідей, вашої віри», – побажав він молодим людям, ввіряючи їх заступництву Пречистої Діви Марії та випрошуючи для них світла й сили Святого Духа, аби вони могли бути справжніми свідками Христа.