Папа до монахинь: чи в монастирях ще палає вогонь надії?
  • Птн, 22/11/2013 - 16:53

Надія виростає із слухання, контемпляції і терпеливого очікування, щоб прийшов час Господа, – сказав Папа Франциск у роздумах під час вечірньої, яку відправив у римському закритому монастирі сестер камедулок на Авентині. Роздумуючи над долею Марії, Матері надії, Папа нагадав, що монастирі мають бути місцем, відкритим на Боже майбутнє, з надією на зразок Божої Матері.

«У підніжжя хреста Вона є сумною Нареченою, але водночас відкритою на таємницю, яка є більшою від терпіння, яке переживає, – сказав Папа. – Здається, що це вже дійсно кінець. Згасла, здається, усяка надія. Також Вона в цей момент, пригадуючи обітниці, дані Їй при Благовіщенні, могла сказати, що вони не були правдиві, «мене обманули». Але Вона не зробила цього. Вона – благословенна, бо повірила, у цій своїй вірі бачить нове майбутнє і з надією чекає на завтра Бога. Часто над цим роздумую: чи ми чекаємо на ранок Бога? Ми хочемо сьогодні, вже сьогодні. Для Неї завтра Бога є ранком першого дня тижня. Єдиним вогнем, що палає при гробі Ісуса, є надія Матері, яка в цей момент є надією всього людства. Запитую себе самого і вас: чи в монастирях ще палає цей вогонь? Чи в монастирях ще чекають на завтра Бога?»

Папа відвідав монастир на Авентині з нагоди відзначення дня Pro Orantibus, тобто посвяченого пам’яті про контемплятивні спільноти. Франциск відправив там вечірню, а потім взяв участь в короткій адорації Пресвятих Дарів.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va/