Папа до монахинь: Посміхайтесь! Показуйте внутрішню радість від того, що знаєте Ісуса!
  • Суб, 05/10/2013 - 15:35

В рамках візиту до Ассізі Папа Франциск відвідав базиліку св. Клари, де ця свята заснувала чин кларисок. У своєму зверненні до монахинь Святіший Отець говорив про те, що монахині повинні виражати радість і гуманність, які є наслідком знайомства з Ісусом.

«Коли ви вирушаєте в подорож споглядання Ісуса, молитви і покаяння з Ісусом Христом, зростає ваша гуманність. Монахині покликані мати велику гуманність, таку, як в нашої Матері Церкви», – говорив Папа Франциск. «Яким чином монахиня має виражати цю гуманність? Через радість, радість і ще більшу радість! Мені дуже сумно бачити монахинь, які не є радісними. Вони можуть посміхатися, але їх посмішка буде нещирою, як в стюардеси. Ні! Показуйте в посмішці ту радість, яка йде зсередини».

Зустріч проходила в тій ж кімнаті, де зберігається розпʼяття св. Дамяна. Близько 800 років тому, коли св. Франциск молився перед цим розпʼяттям, він почув голос, який говорив до нього: «Франциску, перебудуй мою Церкву». Папа закликав монахинь дбати про спільнотне життя, попри усілякі виклики, що стоять перед ним.

«Прощайте, будьте терпеливими. Жити у спільноті нелегко. Диявол користується вашими відмінностями. Ви скажете: «Я не хочу тебе образити, але…». Так не слід робити, бо це нікуди не веде. Це веде хіба до поділів. Дбайте про вашу дружбу і любов. Монастир має бути не чистилищем, а сімʼєю», – говорив Папа.

На завершення зустрічі Святіший Отець привітав кожну монахиню особисто. Спершу старших і хворих, а потім уважно вислухав решту, обіймавши їх.

За матеріалами Romereports.com