Папа до парламентарів-католиків: Споглядати на Христа, черпаючи натхнення з Його любові
  • Пон, 28/08/2017 - 18:12

До постійного заанґажування, пронизаного моральним та соціальним вченням в будування гуманнішого та справедливішого суспільства заохотив Папа Франциск членів Міжнародної мережі законодавців католиків, приймаючи їх у неділю, 27 серпня 2017 р., після проказування молитви «Ангел Господній». Мова йде про згуртування католицьких парламентарів, засноване 2010 року з ініціативи Віденського Архиєпископа Крістофа Шенборна та католицького члена британської Палати Лордів Девіда Алтона.

Святіший Отець висловив особливе задоволення з приводу того, що в організації зростає кількість представників, що походять з різних африканських країн. Він наголосив, що проголошувані та застосовувані закони повинні будувати мости діалогу між різними політичними поглядами. За його словами, особлива відповідальність стосується того, щоб поширювати більше дбання про незахищених та маргіналізованих, зокрема, тих, які змушені залишити свою батьківщину.

«Бажаю вам, аби ви могли у здійсненні своєї професії завжди нести добру новину Ісуса про те, що ніхто не є незначущим, ніхто не повинен викидатися, немов непотріб, на будь-якому етапі свого життя», – сказав Папа, уділяючи католицьким парламентарям своє благословення.