Папа до представників поліції про близькість і збереження коріння
  • Чтв, 17/01/2019 - 18:24

Святіший Отець подякував керівництву та працівникам Інспекторату Громадської Безпеки при Ватикані за їхню невтомну працю та жертвенне служіння для Апостольської Столиці та міста Ватикану.

«З любов’ю та пошаною вас приймаю і ще раз висловлюю вам мою подяку за ваше гідне похвали служіння, яке ви щодня несете для Апостольської Столиці та Ватикану», – сказав Папа Франциск приймаючи в четвер, 17 січня 2019 р., в Климентинському залі Апостольського палацу керівництво та працівників Інспекторату Громадської Безпеки при Ватикані.

Пригадка Різдва та Богоявління

Привітавши усіх присутніх із початком нового календарного року, Святіший Отець пригадав, що свята Різдва та Богоявління дали нам можливість ще раз призадуматись над втіленням Божого Сина та Його об’явленням на землі. Прихід Спасителя до нас вказує на близькість Бога до людини та Його безмежну любов до усіх нас. Його втілення та присутність серед людей надає сенсу нашому життю та надихає нас до надії, допомагаючи підносити погляд понад щоденні труднощі та проблеми; і, водночас, спонукає нас до милосердної любові, до того, аби жити у дружніх та милосердних стосунках з іншими, зокрема, із тими, які страждають з причини якоїсь хвороби, залишення чи міграції.

Поведінка близькості

«Також і ваша праця відзначається поведінкою близькості до інших людей; також і ви маєте нагоду щодня свідчити близькість до інших», – сказав Папа, ще раз подякувавши представникам італійській поліції, які дбають про правопорядок навколо площі Святого Петра, за сумлінне, розсудливе та компетентне служіння. «Дякую за вашу професійність та великодушність! Закликаю бути витривалими та наполегливо шукати найкращого у своєму стилі праці, намагаючись приймати всіх з великою терпеливістю і зрозумінням, навіть тоді, коли ви відчуваєте втому або тягар неприємних ситуацій», – мовив далі Єпископ Риму.

Невтомне служіння

Папа зазначив, що працівники італійською поліції, що допомагають із правопорядком у Ватикані та поблизу нього, не зважаючи на погодні умови, в день і в ночі сумлінно виконують своє служіння. Їхня готовність та дух жертовності притягає увагу та подає добрий будуючий приклад. Він також подякував за допомогу в проведенні папських душпастирських відвідин парафій Риму й околиць, як також під час віддалених подорожей по Італії.

Відчуття приналежності

Посилаючись на слова, сказані під час привітання очільником поліції, Святіший Отець також звернув увернув та те, що в наш час існує загроза втратити відчуття приналежності. У цьому контексті він закликав присутніх дбати також про збереження культурних коренів міста, країни. Адже сьогодні відчуваємо небезпеку того, що наша цивілізація залишиться без коренів, але, водночас, усвідомлюємо, що без них немає життя, зростання та розвитку. «Коріння – це те, що дає нам ідентичність. Наша ідентичність є сьогоднішньою, але походить з коріння, і її ми передамо нашим дітям, нашим внукам», – наголосив Папа.

На закінчення Святіший Отець ввірив усіх присутніх, а також їхніх рідних, заступництву Пресвятої Богородиці та уділив своє Апостольське благословення.