Папа до студентів: Служіть Богові та ближнім своїми талантами
  • Суб, 24/03/2018 - 13:46

«Ваша зустріч проходить саме у році, коли відбуватиметься Синод Єпископів на тему “молоді, віри та розпізнавання покликань”. Запрошую вас приготуватись до цієї церковної події, а тому для вас буде корисним поглянути на апостола Івана, молодого учня, якого любив Ісус, якому подарував Марію як нашу Матір. Він навчить вас розпізнавати Ісуса, Який проходить вашим життям, та наслідувати Його наполегливо та з радістю, яка “наповнює серце та все життя тих, які зустрічаються з Ісусом” (Evangelii gaudium, 1)», – написав Папа Франциск у своєму посланні до понад 2500 учасників Форуму «UNIV 2018», студентської молоді, яка живе згідно із духовністю Прелатури Opus Dei. Цей Форум, що відбувається від 25 березня до 1 квітня 2018 р. у Римі з нагоди 50-річчя свого заснування, має на меті допомогти молоді призадуматись над значенням Страсного Тижня та замислитись над темою «Переосмислити майбутнє».

Відразу на початку Святіший Отець зазначив, що молоді учасники Форуму мають чудову нагоду знову прибути до Вічного Міста, засвідчуючи свою любов до Бога, Церкви та Папи. Ця зустріч університетської молоді дає можливість разом зустріти Ісуса Христа впродовж Страсного Тижня та зрости у вірі.

«Так, – пише далі Глава Католицької Церкви, – Господь запрошує усіх нас наслідувати Його з радістю та без застережень любити Бога та інших. У цьому для вас буде великою допомогою ось ця порада святого Хосемарія: “Шукай Христа, знаходь Христа, люби Христа” (Cammino, 382). Не переставайте день-за-днем плекати свій зв’язок дружби з Христом, часто запитуючи себе самих: “Що зробив би Ісус на моєму місці? Що я можу зробити, щоб ще більше до Нього уподібнитись та нести Його іншим?” Шукайте Його в молитві, у Святих Таїнствах, в усіх ситуаціях свого життя і також в особах, які поряд із вами: друзях, родичах, колегах по навчанні; та в найбільш потребуючих та найбільш забутих світом, в яких, в особливий спосіб, відбивається обличчя Христа. Я запрошую вас вийти поза себе самих, перемагаючи конформізм та егоїзм, що спонукає думати виключно про особисті речі, щоб вийти на дорогу, яка провадить до зустрічі з потребуючими людьми, служачи їм своїми талантами. Це є найкращим способом наслідувати Христа та завжди мати серце, закохане в Нього».

На закінчення Єпископ Риму запевнив молодь у своїй молитві за них, щоб збулися їхні плани та бажання і щоб у кожну мить їхнього життя вони відчували любов Ісуса, Який кличе нас до життя дарування себе самих та служіння іншим.

Зустрічі університетської молоді відбуваються від 1968 року з ініціативи святого Хосемарія Ескріва, засновника Opus Dei. До їх традиції належать зустрічі з Вселенськими Архиєреями. Учасники зустрічались з Папами Павлом VІ, Іваном Павло  ІІ, Венедиктом ХVI, а тепер – з Папою Франциском.