Папа до священиків: прямувати дорогою святості, покірно служачи ближнім
  • Срд, 03/10/2018 - 09:49

До покірної вірності щоденному служінню закликав Папа Франциск священиків Кретейської дієцезія, що на півночі Франції.

Приймаючи в понеділок 1 жовтня 2018 року французьких священиків з дієцезії Кретейля, Святіший Отець закликав їх свідчити силу Воскресіння й не боятись «дивитись на рани нашої Церкви», не оплакувати їх, але жертвувати Христові, бо тільки Він може їх зцілити.

Його Святість вказав, що тепер Церква переживає важкі часи, бореться із супротивними вітрами, насамперед, задля провин деяких її членів. В такій ситуації священики не повинні забувати покірної вірності щоденному служінню, яким живе більшість священиків, яких Господь дав Церкві.

«Знаємо, – мовив Папа, що відповідаючи на Господній поклик ми не стали супергероями. Ми послані з усвідомленням, що є людьми, яким прощено, щоб стати пастирями за прикладом Христа, що страждав, був розп’ятий і воскрес. Тому нашою місією, як служителів Церкви, є сьогодні так, які вчора, свідчити силу Воскресіння у зраненому світі. Ми покликані, щоб покірно прямувати дорогою святості, підтримуючи Ісусових учнів у даванні відповіді на їхнє хресне покликання, щоб дедалі більше ставати місіонерами – свідками радості Євангелія».

Він закликав духовенство ставати дедалі ближче всіх і кожного, особливо страждаючих, відкинутих на узбіччя суспільства або виключених з нього.

Святіший Отець закликав священиків розвивати життя в спільноті, що дозволить вірним побачити цінність і красу священичого служіння. Він побажав священикам не втрачати радість служіння Євангелію та братам, незважаючи на слабкості та труднощі й боротьбу щоденного життя.