Папа до Трампа: керуватися в рішеннях духовними і моральними цінностями
  • Суб, 21/01/2017 - 15:05

«Надсилаю Вам свої щирі вітання і запевняю, що молитиму Всевишнього Бога, щоби дарував Вам мудрість і сили, необхідні на цій високій посаді», – написав Папа Франциск у посланні до 45-го Президента США Дональда Трампа з нагоди його інавгурації, що відбулася 20 січня 2017 р. у Вашингтоні.

«У той час, коли наш людський рід страждає від серйозних гуманітарних криз, що вимагають далекоглядних узгоджених політичних відповідей, – пише Глава Католицької Церкви, – прошу, аби у своїх рішеннях Ви керувалися багатими духовними і моральними цінностями, які сформували історію американського народу та заанґажування нації на користь захисту людської гідності та свободи в усьому світі».

«Нехай же під Вашим проводом, – пише Папа, – значення Америки й надалі буде вимірюватися турботою про бідних, відкинених і потребуючих, які, немов Лазар, очікують під нашими дверима». А своє послання Святіший Отець завершив молитвою за те, щоб Господь «дарував благословення миру злагоди і духовного та матеріального процвітання» новообраному Президентові, його сім’ї та всьому американському народові.