Папа до учасників «Super Bowl»: спорт вчить нас жертвувати, зростати у вірності і поважати правила
  • Пон, 06/02/2017 - 11:36

Папа Франциск скерував відео-звернення до учасників і глядачів гри «Super Bowl», що відбулася в неділю на стадіоні «NRG Stadium» в Х’юстоні.

Звернення Папи, яке відбувається вперше, транслювали для десятків тисяч глядачів, що зібрались на трибунах, перед початком гри між командами «New England Patriots» та «Atlanta Falcons».

Святіший Отець висловив надію, що «Super Bowl» буде «знаком миру, дружби і солідарності в світі», інформує Catholic Herald.

«Величні спортивні події, як сьогоднішній «Super Bowl», мають велику символіку і показують, що можливо будувати культуру зустрічі і мирний світ», – говорив Папа.

«Беручи участь в спорті, ми стаємо здатними виходити за межі наших особистих інтересів і в здоровий спосіб вчитись жертвувати, зростати у вірності і поважати правила», – додав Святіший Отець.

Додамо, що «Super Bowl» – фінальна гра сезону в професійному американському футболі. «Super Bowl» є своєрідним феноменом американської культури. День Суперболу (перша неділя лютого) — неофіційне свято в США. Зазвичай Супербол транслюють спортивні телеканали в усьому світі. Загальна кількість телеглядачів перевищує мільярд осіб.