Папа до ватиканських працівників: лише Ісус є нашим спасінням і джерелом сили
  • Нед, 07/04/2013 - 22:54

Жодна магія чи карти таро не дадуть нам спасіння, лише єдиний Ісус Христос, а до нього нас провадить Святий Дух і Марія – сказав Папа на ранковій Літургії в п’ятницю 5 квітня. У цей день він відправив богослужіння для працівників ватиканської аптеки та sediari pontifici – мужчин, які прислуговують в папському домі, а раніше, до понтифікату Івана Павла І, носили Папу на спеціальному сидінні.

У проповіді Святіший Отець пригадав, що лише в імені Ісус є спасіння людини. До його визнання і довіри до нього нас підштовхує Святий Дух. Для того, щоб наблизити своїм слухачам практичні наслідки цієї правди, Франциск розповів їм про одного працівника єпископської курії в Буенос-Айресі, батька семи дітей, який свою працю завжди починав проголошенням імені Ісуса.

«Коли я кажу Ісус, то чуюсь сильним, здатним зробити роботу, знаю, що він є поруч і мене оберігає» – розповів Папі аргентинський працівник на пояснення своєї побожної звички. «Цей чоловік не вивчав теологію, мав лише ласку хрещення і силу Святого Духа, а його свідчення мені дуже допомогло» – сказав Папа ватиканським працівникам. 

За матеріалами: radiovaticana.va