Папа до військового паломництва: Будьте справжніми свідками істини
  • Пон, 15/05/2017 - 17:42

«У цей бурхливий час важливо пам’ятати, що мир – це Божий дар, про який люди ніколи не повинні переставати просити в Небесного Отця», а «Бог завжди відповідає на цю молитву Своїх дітей», приводячи «ремісників миру, братерства й солідарності». Про це читаємо у посланні, яке Папа Франциск надіслав через Державного Секретаря кардинала П’єтро Паролана учасникам 59-го Міжнародного Військового паломництва до Люрду.

Святіший Отець складає подяку всім, хто докладає зусилля «для відновлення та збереження миру в світі», закликаючи військовиків завжди скеровувати свій погляд на Христа, аби «перемагати зло й ненависть» та бути «справжніми свідками істини». Папа запевняє свою близькість і солідарність всім військовослужбовцям, які перебувають «в умовах небезпеки», ввіряючи всіх заступництву Люрдської Богородиці.

Чергове щорічне паломництво військовослужбовців і капеланів до Марійського санктуарію в Люрді, Франція, триватиме від 19 до 21 травня. Його тема: «Даруй нам мир». Проща збере приблизно 12 тисяч військовиків із 40 країн світу, зокрема, представників Корпусу Папської Швейцарської Гвардії.

Від 1996 року регулярну участь в цих паломництвах також бере українська делегація. Цього року до Люрду, під проводом владики Михаїла Колтуна, Керівника Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, вирушили представники Міністерства оборони України та Генерального штабу, учасники АТО, офіцери, курсанти, солдати Збройних сил України, прикордонних військ та Національної гвардії України. У делегації також є поранені військові.