Папа до єпископів Європи: пришвидшуйте нову євангелізацію
  • Птн, 28/09/2012 - 00:00

Бенедикт XVI надіслав телеграмою вітання єпископам, які 27 вересня в Швейцарії почали щорічне пленарне засідання голів єпископатів Європи. Святіший Отець, очікуючи реальних результатів заходів, які проходять під знаком II Ватиканського Собору, підкреслює його екуменічний вимір. Папа вказує на зразкову діяльність, 1400 років після євангелізації європейських народів, св. Галла і його однодумців. Бенедикт XVI згадує, що цей ірландський евангелізатор прибув до швейцарської землі, щоб почати молитовне життя на самоті. «Але слава про його святість привела багатьох до нього, так і народилася монаша громада, яка, в свою чергу, стала центром, двигуном подальшої місії серед численних народів».

 

Спираючись на ретроспективу християнських коренів Європи, треба працювати на перспективу. Папа далі вказує, що «досвід св. Галла, також як і багатьох інших протагоністів євангелізації на європейській землі та в усьому світі, вчить, що християнське послання засівається і ефективно впроваджується там, де суспільство живе ним в автентичний спосіб, де проповідь підтримує свідчення братньої любові та активна спільна молитва».

 

Далі Папа побажав, щоб приклад св. Галла і його спосіб дій ставав стимулом для роботи європейських єпископів, яку вони провадять напередодні синодальної асамблеї про Нову Євангелізацію, «щоб дивитися з вірою і надією, в єдиному напрямку з поглядом Христа, – на великі жнива, якими є європейські народи», – йдеться у привітанні.

За матеріалами be.radiovaticana.va