Папа до земляків святого отця Піо про любов до Церкви
  • Срд, 20/02/2019 - 14:27

Звертаючись до паломників з італійської місцевосіті, де народився святий отець Піо, Папа Франциск закликав наслідувати цього святого в любові до Церкви і служінні ближнім.

У середу, 20 лютого 2019 р., група вірних з південноіталійської архидієцезії Беневенто, очолювана архиєпископом Феліче Акрока, прибула до Ватикану, щоб висловити подяку Святішому Отцеві за його душпастирський візит у березні минулого року до П’єтрельчіни – рідного селища святого Піо, що розташоване на території цієї архидієцезії.

Спомин, що оновлює життя віри

Відвідини Папи Франциска були присвячені 100-річчю появи постійних стигматів у святого та 50-річчю його смерті. Звертаючись до паломників, Наступник святого Петра побажав їм, аби «спогад тієї події, насиченої церковним і духовним змістом, оживляв у кожному бажання поглибити життя віри, наслідуючи навчання» свого земляка – святого Піо з П’єтрельчіни.

Любити Церкву, не зважаючи на її проблеми

Папа Франциск вказав на чесноти святого отця Піо, такі як «стійка віра в Бога, непохитне уповання на небесні речі, великодушне служіння людям, вірність Церкві, яку він любив, не зважаючи на всі її проблеми і труднощі». Папа пояснив, що Церква є святою, вона – Христова наречена, незважаючи на те, що її діти – грішники. «Той хто любить Церкву, – додав він, – вміє прощати, бо знає, що й він сам є грішником і потребує Божого прощення». Потрібно вказувати на вади, щоб виправляти їх, але звинувачувати без любові, за словами Святішого Отця, – це не від Бога.

Свідчити любов ділами

Наступник святого Петра закликав земляків святого Отця Піо дедалі більше усвідомлювати і приймати Божу любов, що є джерелом справжньої радості. «Ми покликані дарувати цю любов, здатну змінювати життя, насамперед, найслабшим і найбільш потребуючим, – додав він. – Кожен з нас, поширюючи Боже милосердя, робить свій внесок у будування справедливішого і солідарнішого світу».

Свідчити любов , за словами Папи, потрібно не словами, а, насамперед, християнським життям, яке виявляє, що «любов краща від ненависті, дружба краща від ворожості, братерство між нами усіма краще від війни».