Папа до журналістів: віра народу в Чилі та Перу вражає
  • Втр, 23/01/2018 - 14:19

Повертаючись з Перу до Риму, Папа Франциск розповів журналістам, що під час апостольської подорожі його найбільше вразила віра людей, їхня теплота та здатність турбуватися про найзлиденніших.

Підсумовуючи Апостольську подорож до Чилі й Перу, Святіший Отець, на прохання журналістів, пригадав найбільш хвилюючі моменти цього візиту. Він зазначив, що його дуже вразило видовище великої кількості вірних, що взяли участь в заключній Святій Месі на аеродромі «Las Palmas» в столиці Перу місті Лімі. У богослуженні взяли участь понад 1 мільйон 300 тисяч вірних. Не менш хвилюючим, за словами Його Святості, було свідчення прихильності, яку проявляло чілійське населення як на вулицях столиці, так і в інших містах, таких як Темуко й Ікіке.

Папа пригадав також візит до жіночої в'язниці у Сантьяґо-де-Чилі у вівторок, 16 січня 2018 р., де він був надзвичайно зворушений, коли «бачив цих жінок, їхню креативність, їхню здатність і бажання змінити своє життя та реінтегруватися в суспільство завдяки силі Євангелія».

Не менше хвилюючим був візит до осередку «Маленький принц», в якому отримують допомогу діти з неблагополучних сімей, сироти та безпритульні. Святіший Отець зазначив, що його вразило те, що багато молодих людей, що виховувались в осередку, зуміли здобути освіту.

Коментуючи один з найнеординарніших моментів цієї подорожі – вінчання двох працівників авіакомпанії під час перельоту із Сантьяґо-де-Чилі до Ікіке – Папа Франциск зазначив, що чоловік і жінка вже раніше вирішили прийняти Св. Тайну Подружжя, але в наслідок землетрусу 2010 року, змушені були це відкласти. Він додав, що спілкуючись з молодим чоловіком та жінкою, він зрозумів, що вони були готовими до цього кроку. «Їхні відповіді були чіткими, – підкреслив Папа. – “Це на все життя”».