Папа: Допомагати підліткам отримати освіту, аби здійснювати Божий задум
  • Пон, 09/12/2019 - 15:48

У понеділок, 9 грудня 2019 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції представників благодійної організації «A Chance in Life» (Шанс у житті), що допомагає отримати освіту дітям та підліткам, які перебувають у важких ситуаціях та злиднях.

Ірландський священник, що допомагав римським сиротам 

Організація «A Chance in Life» була створена 1945 року в Римі за ініціативою ірландського священика Джона Патріка Керролл-Аббінґа, що в післявоєнні роки опікувався численними сиротами та заснував для них «Підліткове містечко». Ця ініціатива, що ґрунтується на принципах самоврядування, діє дотепер, зберігаючи традицію служіння підліткам, що перебувають у важких ситуаціях та живуть у злиднях. Сьогодні ця організація допомагає численним дітям і підліткам не тільки в Італії, але й у Болівії, Колумбії, Ґватемалі й Перу, надаючи їм можливість отримати освіту та в усій повноті здійснити Божий задум щодо них. 

Креативна вірність харизмі

Звертаючись до представників «A Chance in Life», Папа Франциск вказав на важливість того, що їхня організація зберігає креативну вірність харизмі засновника, намагаючись відповісти на нові освітні виклики. Він висловив схвалення того, що вони стараються втілювати в життя ідеї Енцикліки «Laudato si’», сприяючи цілісній екології, матою якої є розвиток людства й створіння.  

«Дуже важливо виховувати нові покоління до активного й задіяного громадянства, що ставить у центрі людину, й одночасно, дбання про довкілля», – наголосив Святіший Отець, додаючи, що до цього процесу потрібно включати також технологічні інновації, залучаючи молоді покоління.