Папа: допомагати жертвам війни в Сирії та християнам Святої Землі
  • Птн, 21/06/2013 - 11:02

Папа Франциск закликав допомогти сирійському народові й висловив заклопотаність насильством і небезпекою, які супроводжують життя християн у Святій Землі.

20 червня Папа прийняв на аудієнції учасників 86-ї сесії Пленарної асамблеї ініціатив допомоги Східним Церквам (ROACO) − об'єднання благодійних організацій з усього світу, які фінансово підтримують діяльність християн Близького Сходу.

Звертаючись до учасників зустрічі, Франциск попросив їх "робити все можливе", щоб забезпечити великі потреби народів, які постраждали внаслідок конфліктів, особливо сирійського, і нагадав, що кількість біженців з цієї країни постійно зростає. Папа також торкнувся проблеми християн у Святій Землі. Він зазначив, що присутність єрархів з серця цього регіону переносить його "до святих місць нашого Відкуплення", але, в той же час, підсилює  заклопотаність ситуацією багатьох братів і сестер, які живуть в небезпеці і насильстві. "Від нас, віруючих, потрібна постійна і довірлива молитва, щоб Господь подарував довгоочікуваний мир, єдність у різноманітності та міцну солідарність. Хочу ще раз з глибини серця звернутися до відповідальних за народи і міжнародних організацій, щоб поклали край кожному болю, насильству і релігійній, культурній та соціальній дискримінації", − сказав Папа.

Франциск закликав "не втрачати надії" перед труднощами і побажав, щоб якомога швидше закінчилося протистояння. "Нехай конфлікти, які сіють смерть, залишать місце зустрічі та примиренню, які несуть життя", − побажав Святіший Отець.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va