Папа духовно єднається з французами
  • Чтв, 15/08/2013 - 16:42

Папа Франциск духовно з'єднується з французами, які святкують 850-річчя собору Нотр-Дам у Парижі. Про це він запевняє у своєму посланні з нагоди престольного празника храму, що припадає на 15 серпня, повідомляє wiara.pl.

Фігура Марії, що вшановується в катедрі, зображає її водночас як мати і королеву. "Нехай її споглядання допоможе душпастирям і віруючим прийняти Марію як Матір", – побажав Святіший Отець. Пригадуючи про рік Віри, який переживаємо, Франциск нагадав, що саме Марія допомагає нам дати Богові правильну відповідь, кажучи нам: "Робіть усе, що вам скаже".

Дводенні святкування Успіння Пресвятої Богородиці у катедральному соборі Нотр-Дам відбуваються під головуванням Архиєпископа Парижа кардинала Андре Вен-Труа. Вони розпочалися 14 серпня увечері процесією суден на Сені. Сьогодні вірні прийшли до собору пішим паломництвом. Як очікують організатори, участь у святкуванні візьме не менше 10 тисяч осіб.

З нагоди ювілею головного храму столичної Архиєпархії для публічного огляду виставлені чотири монументальні гобелени, що зображують сцени з життя Діви Марії. Ці твори мистецтва були виткані для Паризької катедри у сімнадцятому столітті, коли король Людовік XIII (1610-1643) ввірив Францію Божій Матері Внебовзятій.