Папа-емерит Бенедикт ХVІ відзначає 16 квітня 2018 року 91-ий день народження
  • Пон, 16/04/2018 - 15:28

Папа-емерит Бенедикт ХVІ відзначає 16 квітня 2018 року 91-ий день народження в родинній атмосфері та тиші монастиря “Mater Ecclesiae” у Ватикані, втішаючись присутністю рідного брата, 94-річного священика Ґеорґа, який прибув з Німеччини.

Бенедикт ХVІ присвячує час на молитву, наскільки можливо, відповідає на листи, які постійно отримує та приймає деякі візити. Недавно його гостем був кардинал Леонардо Сандрі, Префект Східної Конгрегації,  який вручив Папі-емериту нове офіційне видання цієї дикастерії «Католицький Схід» – «Oriente cattolico», опубліковане з нагоди 100-річчя згаданої Конгрегації.

На 16 квітня у Ватиканській Фільмотеці передбачена прем’єра документального фільму «Бенедикт ХVІ, година істини», який потім транслюватиме італійський католицький телеканал TV2000. А 17 квітня в Польському місті Торуні відбудеться семінар, присвячену богословській діяльності Йозефа Ратцінґера: «В пошуках істини. Від Миколая Коперника до Бенедикта ХVІ».

Пригадаємо, що майбутній Папа Бенедикт ХVІ народився 16 квітня 1927 року в містечку Марктль-ам-Інн, у дієцезії Пассау, в німецькому регіоні Баварії. Це була Велика Субота і він був охрищений того самого дня, в навечір'я Пасхи. Після закінчення семінарії у Фрайзінгу, 29 червня 1951 року отримав священиче рукоположення. 25 березня 1977 року Папа Павло VI призначив його Архиєпископом Мюнхена і Фрайзінга, 28 травня того ж року Йозеф Ратцінгер прийняв єпископські свячення, а через місяць Папа Павло VI призначив його кардиналом Римської Церкви. 1981 року Папа Іван Павло ІІ призначив його префектом Конґреґації Віровчення, яку він очолював до 2005 року. 19 квітня 2005 року кардинали обрали його на Наступника Апостола Петра і він взяв ім'я Бенедикт XVI.

11 лютого 2013 року Святіший Отець оголосив про своє зречення з уряду і від 28 лютого 2013 року став Папою-емеритом. Передавши кермо Петрового човна своєму наступникові, він присвячує решту свого життя молитві за Церкву.

З вдячністю супроводжуймо молитвами кожен крок Папи-емерита Бенедикта ХVІ, щоб він і надалі, оточний любов’ю католиків усього світу, зміг у мирі та спокої переживати час свого духовного служіння Христовій Церкві.

На многі й благі літа, Святіший Отче!