Папа Франциск авторизував проведення прощ до Меджугор’є
  • Нед, 12/05/2019 - 13:50

Ще не йдеться про визнання «відомих подій»

Дбаючи про добро вірних, Папа Франциск дозволив організовувати офіційні прощі до Меджугор’є. Про це в неділю, 12 травня 2019 р., повідомили Апостольський Візитатор зі спеціальними повноваженнями парафії в Меджугор’є єпископ Генрик Госер та Апостольська Нунціатура в Сараєво. Підтвердивши це для журналістів, виконуючий обов’язки Директора Ватиканського прес-центру Алессандро Джізотті зазначив, що це ще не означає визнання Апостольською Столицею ймовірних появ Пресвятої Богородиці:

«Але слід подбати про те, – йдеться в повідомленні, – щоб не інтерпретувати ці прощі як підтвердження відомих подій, які ще вимагають додаткового вивчення з боку Церкви. Слід запобігати тому, щоб паломництва створювали замішання та викликали двозначність з доктринальної точки зору. Це стосується також Пастирів кожного стану та рангу, які наміряються приїхати до Меджугор’є та урочисто служити або співслужити там».

Речник Апостольської Столиці пояснив, що «беручи до уваги наплив людей, які прибувають до Меджугор’є та щедрі плоди благодаті, які з цього випливають, це розпорядження Святішого Отця є виявом його особливої пастирської уваги до цієї дійсності, зверненої на те, щоб підтримувати і поширювати плоди добра». Це також дасть змогу Апостольському Візитаторові встановлювати, «в порозумінні з місцевими ординаріями», контакти зі священиками, призначеними організовувати ці прощі, як «з надійними та добре приготованими людьми», надаючи їм «інформації та вказівки, необхідні для того, щоб плідно проводити ці паломництва».