Папа Франциск: беатифікація о. Брочеро – велика радість і благословення для аргентинців
  • Нед, 15/09/2013 - 19:25

У неділю 15 вересня 2013 р., після проказування молитви «Ангел Господній» з тисячами прочан та римлян, зібраних на площі святого Петра у Ватикані, Папа Франциск окремо згадав, що попереднього дня, тобто у суботу 14 вересня, в Аргентині, в містечку Віжа Кура Брочеро, що в провінції Кордова, відбулась беатифікація священика Хосе Ґабрієля Брочеро, який жив на переломі ХІХ-ХХ сторіч.

«Спонуканий Христовою любов’ю, він повністю посвятився своєму стаду, – сказав Святіший Отець італійською мовою, – щоб усіх привести до Божого Царства, з величезним милосердям та ревністю про спасіння душ. Він був з людьми і старався багатьох з них привести на духовні вправи (реколекції)». Святіший Отець розповів, що о. Брочеро проходив кілометри за кілометрами, долаючи гори на мулі, під дощем, нічого не лякаючись. Наприкінці життя блаженний осліп та захворів проказою, але був переповнений радістю, радістю доброго Пастиря, радістю Пастиря милосердного.

Далі іспанською мовою Папа додав, що прагне приєднатись до радості аргентинської Церкви з приводу беатифікації цього зразкового душпастиря, який невтомно долав пустинні дороги своєї парафії, з домівки до домівки, шукаючи людей, які були йому повірені, щоб привести їх до Бога. «Просімо Христа, щоб за заступництвом нового Блаженного якнайбільше священиків наслідували пароха Брочеро, віддаючи своє життя на служіння євангелізації, як також стоячи навколішки перед хрестом, і повсюдно даючи свідчення Божій любові та милосердю», – закінчив Святіший Отець.

З приводу беатифікації Отця Бочеро Вселенський Архиєрей надіслав листа Президентові Аргентинської Єпископської Конференції Хосе Марії Аранчседо, архиєпископові Санта-Фе, серед іншого, зазначаючи, що о. Брочеро був одним із перших, що вийшов «на географічні та життєві периферії, щоб для всіх нести Божу любов та милосердя». Він знав кожну закутину своєї парафії, яка простягалась на 200 квадратних кілометрів пустинної гористої місцевості, був бідним серед бідних, несучи до всіх Боже слово та конкретну допомогу. Він дбав також і про спорудження шкіл та доріг, про в’язнів й справедливе ставлення до робітників, особливою любов’ю та дбанням огортаючи хворих і вмираючих. О. Хосе Брочеро був ревним місіонером з мужнім і добрим серцем, був батьком для усіх.

О. Хосе Ґабрієль Брочеро – це восьмий аргентинець, проголошений блаженним, і, одночасно, перший блаженний священик, що народився в Аргентині.

На фото: беатифікація о. Хосе Ґабрієля Брочеро

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va