Папа Франциск благословить образ Божої Матері з Волсінгема
  • Срд, 12/02/2020 - 17:16

У середу під час щотижневої загальної аудиторії Папа Франциск на прохання примаса Англії та Уельсу кардинала Вінсента Ніколса благословить образ Матері Божої з Волсінгема. До святині в графстві Норфолк образ повернеться до святкування повторної посвяти Англії Марії, 29 березня.

У загальній аудієнції візьме участь кардинал Ніколс, а також ректор святині у  Волсінгем о. прелат Джон Армітаж. Сучасно намальований образ зображує Марію з Ісусом на руках, що з любов’ю дивиться на віддану Їй служницю, леді Рішельдіс де Фаверш. Вона жертвує Матері Божій каплицю, яку вона збудувала, згідно з тим, що показала їй Марія, тричі з’являючись вдові з двору Волсінгема. Спочатку вона показала їй свій родинний дім у Назареті, де Архангел Гавриїл звістив про народження Ісуса. У другому об’явленні вона попросила, щоб на пам’ять про Благовіщення та Воплочення побудувати копію назаретського дому. Третій раз Марія пообіцяла: «Нехай усі, що потрапили у біду чи потребують, шукають мене в цьому маленькому будиночку, який збудуєш для мене у Волсінгемі. Я всіляко допомагатиму тим, хто там мене шукатиме. І там, у Волсінгемі, в цьому маленькому будиночку, буде спогад про велику радість мого Благовіщення, коли святий Гавриїл сказав мені, що завдяки моїй покорі я стану Матір’ю Сина Божого». Усе це відбувалося на початках ХІ ст., отже, марійна святиня у Волсінгемі – одна з найдавніших у світі, а її історія – це картина історії самої Англії.

Упродовж двох років католики на Островах готуються повторно посвятити себе та Англію Матері Христовій. На інтернет-сторінці Behold2020 (www.behold2020.com) можна знайти карту церков, де 29 березня відбудеться цей історичний момент жертвування себе Марії.

Після урочистості посвяти образ, який намалювала авторка ікон Аманда де Пулфорд, покине святиню та поїде до католицьких парафій Англії.