Папа Франциск: Блаженний Йозеф Маєр-Нуссер – це зразок для батьків
  • Пон, 20/03/2017 - 13:39

«Проголошений блаженним Йозеф Маєр-Нуссер – це  зразок для мирян, особливо для батьків», – сказав Папа Франциск у неділю 19 березня 2017 р., після молитви «Ангел Господній» з десятками тисяч прочан з усього світу, зібраними на площі Святого Петра у Ватикані.

Беатифікація була проведена в катедральному храмі міста Больцано на півночі Італії представником Папи кардиналом Анджело Амато, префектом Конгрегації у справах святих.

Посилаючись на те, що 19-го березня  – це урочистість святого Йосифа, Обручника Пресвятої Діви Марії, а під час Великого Посту в Церкві латинського обряду це свято з неділі переноситься на наступний день, Папа мовив:

«Вчора в Больцано був проголошений блаженним Йозеф Маєр-Нуссер, глава сім’ї й представник Католицької Акції, що загинув мученицькою смертю, бо відмовився приєднатись до нацизму задля вірності Євангелію. Задля великого морального й духовного авторитету, він є прикладом для мирян, особливо для батьків, хоч літургійне свято святого Йосифа буде відзначатись завтра. Привітаймо всіх батьків гучними оплесками», – закликав Святіший Отець, на що вірні, зібрані на площі Святого Петра, відповіли овацією.

Папа Франциск також висловив близькість до перуанців, які дуже постраждали від руйнівних повеней: «Я молюся за жертви і за всіх тих, які надають їм допомогу».

Катастрофічні повені та зсуви, пов’язані з безперевними зливами на півночі Перу, забрали життя 75 особам, знищено понад 115 тисяч житлових будинків і 117 мостів. Тисячі людей рятуються на дахах будівель. Коло 600 тисяч осіб потребують негайної допомоги. Влада Перу назвала ситуацію найгіршою за останніх 20 років.