Папа Франциск: Бог щодня відвідує свою Церкву
  • Втр, 24/12/2013 - 12:04

Зробити місце для Ісуса, що надходить закликав Папа Франциск під час ранкової Святої Меси у понеділок, 23 грудня 2013 р., підкреслюючи, що Господь постійно навідується до Своєї Церкви, а тому слід остерігатися замкненості своєї душі.

У ці дні, коли тривають приготування до святкування Христового Різдва, Святіший Отець звернув увагу на те, що ми, як Церква, «супроводжуємо Марію на дорозі очікування». Ісус, зауважив він, приходить двічі: у фізичному народженні, яке відзначатимемо тепер, та прийде, щоб «завершити історію». Але, як навчав святий Бернард, існує «третє народження».

«Існує третій Господній прихід, той щоденний. Господь щодня відвідує Свою Церкву! Відвідує кожного з нас», – пояснив Папа, зазначаючи, що наша душа, таким чином, уподібнюється до Церкви і до Марії, очікуючи Господнього приходу.

Святий Дух у ці дні «спонукає нас» молитися: «Прийди, Господи». Це, у свою чергу, вимагає бути чуйним, чувати, що є «чеснотою паломника». «Отож, запитую: чи ми в очікуванні чи, може замкнені?» – вів далі Святіший Отець, додаючи, що Церква заохочує нас «відкривати свої душі», перебувати у чуйному очікуванні. Слід також відповісти на запитання, чи «маємо місце для Господа, чи лише місця для свят, для покупок, для гамору?..»

Тому Папа побажав, щоб нашим наставленням у ці дні була багаторазово повторювана молитва «Прийди, Господи!», роблячи все для того, щоб наша душа не замикалася: «Щоб це була відкрита душа, настільки велика, щоб прийняти цими днями Господа».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va