Папа Франциск: Бог терпеливий до кожного з нас
  • Пон, 25/03/2013 - 16:42

Роздумувати під час Страсного Тижня над «терпеливістю», яку Бог має до кожного з нас, закликав Папа Франциск, проповідуючи під час Служби Божої, яку він відслужив 25 березня 2013 р., вранці, в каплиці ватиканського пансіонату «Дім Святої Марти», і в якій, серед інших, взяли участь журналісти з ватиканської щоденної газети «L’Osservatore Romano».

За словами Святішого Отця, прикладом цієї Божої терпеливості є ставлення Ісуса до Юди. Євангельська розповідь, прочитана під час богослуження, розповідає про те, як Юда критикує Марію, сестру Лазаря, за те, що вона намастила ноги Учителя дорогоцінним миром. «Чи ж не було краще продати це миро та роздати гроші бідним?» – протестує він, а євангелист Іван пояснює, що він казав це не тому, що дбав про бідних, але тому що крав. Однак, як зауважив Папа, Ісус не каже до нього: «Ти – злодій», а навпаки, виявляє до учня терпеливість, намагаючись притягнути його до Себе саме терпеливістю і любов’ю. «Добре було би під час цього Страсного Тижня призадуматися над Божою терпеливістю, тією терпеливістю, яку Господь має до нас, до наших слабостей, щодо наших гріхів», – сказав Святіший Отець.

«Коли замислюємося над Божою терпеливістю, то бачимо, яка це таємниця!» – вів далі Папа, пояснюючи, що ми чинимо різні речі, але Він терпеливий, як той батько з притчі, який здалека побачив свого сина, що свого часу пішов геть зі своєю спадщиною. Чому він побачив його здалека? «Тому що кожного дня виходив на високе місце, щоб дивитися, чи син бува не повертається», – відповів Святіший Отець, наголошуючи, що саме такою є Божа терпеливість. «Задумаймося над особистими стосунками: якою в моєму житті була Ісусова терпеливість до мене? Тільки над цим. А згодом з нашого серця випливе єдине слово: Дякую, Господи! Дякую за Твою терпеливість», – підсумував Папа Франциск.

Джерело: Радіо Ватикан