Папа Франциск: Брати і сестри повинні молитися одні за одних, а Ісус є нашим братом...
  • Пон, 28/10/2013 - 15:20

Ісус не перестає молитися та заступатися за нас, показуючи Небесному Отцеві ціну нашого спасіння – Свої рани. Про це Папа Франциск говорив, проповідуючи під час Святої Меси в каплиці резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, в понеділок, 28 жовтня 2013 р., коли Церква латинського обряду святкує пам’ять святих апостолів Симона та Юди Тадея.

У євангельському уривку, прочитаному цього дня, розповідалося про те, як Ісус цілу ніч молився, перед тим, як вибрати дванадцятьох апостолів. За словами Святішого Отця, цей уривок розповідає нам про «три форми Ісусових стосунків», якими є взаємини з Небесним Отцем, з Апостолами та з людьми.

Ісус молився Отцеві за Апостолів і за людей. Він є «заступником», Який молиться Богові «разом з нами і за нас». Ісус відкупив нас через «велику молитву», якою була жертва Його життя за наше спасіння, але й тепер, повернувшись до небесної слави, Він і надалі молиться за нас. «Ісус не є духом! Ісус є особою, є людиною, з таким самим тілом, як наше, але прославленим. Ісус має рани на Своїх руках, ногах та боці, і коли молиться, показує Отцеві цю ціну нашого виправдання, і молиться за нас», – зауважив Папа.

Святіший Отець поділився своїми думками про почуття святого Петра, коли він відрікся Ісуса. Перед цим, під час тайної вечері, Учитель казав апостолові, що молиться за нього, аби той, коли «навернеться», утверджував братів. За словами проповідника, Петро відчув, що це правда, що Ісус молився за нього, а тому «міг плакати, міг розкаятися».

Далі Папа звернув увагу на те, що християни між собою часто кажуть: «Помолися за мене». І це, за його словами, дуже гарна справа, тому що ми, брати й сестри, повинні молитися одні за одних. Але також можемо просити Ісуса заступатися за нас, бо Він дійсно молиться за всіх нас. «Будьмо вдячними за те, що маємо такого брата, який молиться з нами й молиться за нас, заступається за нас. Розмовляючи з Ісусом, кажімо Йому: Господи, Ти – заступник, Ти спас мене, виправдав мене. Але тепер молися за мене. І ввіряймо Йому наші проблеми, своє життя, всі справи, щоб Він представляв їх Отцеві», – закликав Святіший Отець.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va