Папа Франциск до молоді: живіть і розвивайтесь в милосерді
  • Нед, 31/07/2016 - 22:06

Перед молитвою "Ангел Господній" Папа звернувся з короткою промовою до зібраних на Месі розіслання. Публікуємо повний текст промови.

Дорогі Брати і Сестри! На закінчення цієї церемонії я хотів би приєднатися до вас всіх в подяці Богові, Отцю нескінченного милосердя за те, що дозволив нам пережити цей Світовий День Молоді.

 

Дякую кардиналу Дзівішу і кардиналу Рилко невтомному організатору цих днів, а, насамперед, за роботу і молитву, якими підготували цю подію; і дякую всім, хто вніс свій внесок у її вдалий перебіг. Велике "дякую" я скеровую до вас, дорога молодь! Ви наповнили Краків ентузіазмом вашої віри, який передається іншим. Святий Йоан Павло II радів з неба, і допоможе вам донести всюди радість Євангелія.

 

У ці дні ми пережили красу всеоенського братерства у Христі, Який є центром і надією нашого життя. Ми чули Його голос, голос Доброго Пастиря, Який живе серед нас. Він говорив до серця кожного з вас: відновив вас своєю любов'ю, дозволив вам відчути світло Його прощення, силу Його благодаті. Дозволив вам досвідчити дійсності молитви. Це була духовна "оксигенація", щоб ви могли жити і "розвиватись" в милосерді, коли ви повернетеся в свої країни і до своїх спільнот.

 

Тут, навпроти вівтаря знаходиться образ Пресвятої Богородиці, шанованої святим Йоаном Павлом II в санктуарії на Кальварії. Вона, наша Мати, вчить нас, як досвід пережитого тут, у Польщі, може бути плідним; говорить нам, щоб робити так, як Вона: не втрачати отриманого дару, але зберігати його в серці, щоб разом з дією Святого Духа зацвів і приніс плоди. Таким чином, кожен з вас, зі своїми вадами і слабкостями може бути свідком Христа, там де він живе, в родині, парафії, асоціаціях і групах, у місцях навчання, роботи, служіння, розваги, там, де Провидіння поставить вас на вашому шляху.

 

Боже Провидіння завжди нас випереджує. Подумайте, воно вже вирішило, яким буде наступний етап цього великого паломництва, розпочатого у 1985 році святим Йоаном Павлом II! І тому я з радістю оголошую, що наступний Світовий День Молоді – після двох на дієцезіальному рівні – буде у 2019 році, у Панамі.

 

За заступництвом Марії, прикликаймо Святого Духа, щоб освітлював і підтримував паломництво молодих у Церкві та світі, щоб ви були учнями і свідками Божого милосердя. Тепер разом помолимось молитву "Ангел Господній".