Папа Франциск до найменших: «Діти – це надія»
  • Пон, 03/02/2020 - 16:19

31 січня 2020 р. на полицях італійських книжкових магазинів з'явилася книжка з короткими зверненнями Папи Франциска до дітей. Видання вчить толерантності, великодушності та миру.

Книжку «Діти – це надія» («I bambini sono speranza») підготував ​​о. Антоніо Спадаро, головний редактор італійського єзуїтського журналу «La Civiltà Cattolica». Ілюстрації зробила американський графік Ширі Бойд, яка співпрацює з «New York Times» і журналом «American Baby». Книжка вийшла в міланському видавництві «Salani».

На перших сторінках можна прочитати щире зізнання Святішого Отця: «Коли я бачу дитину, таку як ти, завжди відчуваю в серці велику надію». На сторінці поруч розміщене дзеркало, щоб маленький читач міг побачити своє обличчя.

Папа Франциск закликає дітей бути щасливими, коли перебувають поруч з іншими, а також грати, гартуючи командний дух і шукаючи добра всіх. Говорячи про смутні моменти, які можуть спіткати в житті, Папа підбадьорює: «Ісус розуміє твої проблеми. Помолися в тиші і дозволь, щоб слова народилися зі сліз».

Поруч з численними простими малюнками містяться короткі думки Папи Франциска про важливість терпимості, великодушності, життя в мирі та радості. Він закликає дітей не боятися плакати і робити добро, запевняє в любові Бога. «Ти і я можемо зробити Землю найчудовішим місцем», – каже Папа, а також нагадує, що «найкращий спосіб виграти конфлікт – не розпочинати його».

 «Діти – це надія» – не перша книжка Святішого Отця, адресована найменшим читачам. У 2016 р. вийшла книжка, в якій містяться короткі та глибокі відповіді Папи на деякі листи, які він отримав від дітей. Вона так і називається: «Діти пишуть листи, Папа Франциск відповідає».