Папа Франциск до послів: світ мусить рішуче боротися з ганьбою торгівлі людьми
  • Птн, 13/12/2013 - 16:21

Папа закликав міжнародне співтовариство рішуче боротися з торгівлею людьми. Він наголосив, що це злочин проти людства, який щораз більше поширюється в сучасному світі. Він з болем зазначив, що його скоюють не тільки злочинні організації, але навіть приватні особи і публічні установи й  члени миротворчих контингентів. Папа Франциск говорив про це сімнадцятьом новим послам при Святому Престолі, яких прийняв на спеціальній аудієнції в залі Клементина Апостольського палацу.

«Торгівля людьми є справжньою формою рабства – сказав Папа. – На жаль, щораз більше поширеною, що охоплює всі країни, а також найбільш розвинені. Ця практика спрямована на найбільш вразливих членів суспільства: жінок і дівчат, дітей, інвалідів, бідних, жертв розбитих сімей чи розладу суспільства. Йдеться про мільйони жертв, людей, яких змушують до рабської праці або сексуальної експлуатації. Так не може продовжуватися. Це є серйозним порушенням прав людини, образою їхньої гідності, а також поразкою всього міжнародного співтовариства. Люди доброї волі, що вважають себе віруючими або невіруючими, не можуть дозволити, щоб цих жінок, цих чоловіків і дітей трактували як предмети, обдурені, експлуатовані, що часто неодноразово продають для різних цілей і в результаті вбивають. Багатьох знищують фізично і розумово, щоби потім відкинути їх і залишити напризволяще. Це ганьба».

Папа Франциск закликав об'єднати зусилля у боротьбі з цією мерзенною справою торгівлі людьми, яка підриває основи суспільного життя. Він вказав, що тут є потрібними також відповідні дії країн потерпілих, транзиту та місць призначення, а також врегулювання міграції. Він нагадав, що кожен, хто просто толерує трактування людини як товару, відповідає за цю справу.

За  матеріалами: pl.radiovaticana.va