Папа Франциск: Хто насправді пізнав Ісуса, то не може не ділитися цим досвідом
  • Нед, 14/04/2013 - 15:14
Папа Франциск: Хто насправді пізнав Ісуса, то не може не ділитися цим досвідом

«Коли людина насправді пізнає Ісуса Христа та вірує в Нього, то досвідчує Його присутність у своєму житті та силу Його воскресіння, і не може не передавати цей досвід іншим» – на цьому наголосив Папа Франциск, промовляючи до вірних, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, щоб помолитися разом з ним Богородичну молитву «Царице Неба». В Церкві латинського обряду цього дня була третя неділя Пасхи, в яку читається уривок з Діянь Апостолів, що розповідає про проповідування Апостолів у Єрусалимі, і саме його коментував Святіший Отець.

Папа пригадав, що первосвященики та старші міста наказали Апостолам не проповідувати ім’я Ісуса, пригрозивши ув’язненням та іншими карами, на що ті відповіли: «Слід більше слухати Бога, ніж людей». Де ж вони знаходили сили для цього свідчення, з чого випливала їхня радість та відвага? Адже, як відомо, це були прості люди. «Зрозуміло, – сказав Святіший Отець, – що лише присутністю з ними Воскреслого Господа та дією Святого Духа можна пояснити цей факт». Адже, за його словами, їхня віра ґрунтувалася на дуже сильному та особистому досвіді померлого та воскреслого Христа, що «вони вже нічого і нікого не боялися». І це залишається дійсним для Церкви всіх часів, і для нас. Людина, яка насправді зазнала досвід зустрічі з Ісусом, не може не ділитися цим з ближніми. «А якщо зустрічає перешкоди і нерозуміння, то поводиться, як Ісус під час страстей: відповідає любов’ю та силою істини», – наголосив Папа Франциск, запросивши вірних молитися до Богородиці за переслідуваних християн та за те, щоб Церква в усьому світі відважно звіщала Христове Воскресіння, даючи дійсне та переконливе свідчення.

Ввечері Святіший Отець поїде до Папської базиліки святого Павла поза мурами, де очолить Євхаристійне богослуження. Таким чином, він відвідає всі чотири папські базиліки Вічного Міста. До речі, на початку травня Папа Франциск знову побуває в базиліці Santa Maria Maggiore, яку він вже відвідував у перший день свого понтифікату. З нагоди початку Марійського місяця травня Святіший Отець очолить проказування молитви на вервиці.

Джерело: Радіо Ватикан