Папа Франциск: ідеальний парох знає навіть…
  • Нед, 06/10/2013 - 00:08

Ідеальний парох так добре знає своїх парафіян, що навіть пам’ятає імена їх собак, – говорив Папа Франциск в катедрі Ассізі. Він застерігав священиків від виголошення нудних проповідей, а молодятам говорив: сваріться, бийте тарілки, але до кінця дня помиріться.

В п’ятницю під час зустрічі з духовенством та мешканцями Ассізі у катедрі св. Руфіна, в якій були охрещені св. Франциск і св. Клара, Папа закликав священиків і монахинь, щоб завжди супроводжували вірних і допомагали їм.

«Найважливіше йти разом, співпрацювати, допомагати один одному; вибачати, визнавати свої помилки і просити вибачення, але також приймати вибачення інших і прощати», – говорив він.

Святіший Отець радив священикам: будьте багаті не на свої слова, а швидше багаті словом Божим.

Він застерігав священиків не виголошувати довгих і нудних проповідей. «Маю на увазі нескінченні, незрозумілі проповіді, нудні, з яких нічого неможливо зрозуміти», – говорив Папа, додаючи численні зауваги і коментарі до приготовленої заздалегідь промови. Батьків він запитав: «Чи ви говорите до своїх дітей мовою Бога, чи мовою телебачення?»

Франциск говорив також і про кризу подружжя. «Часами я думаю про подружжя, які після років спільного життя приймають рішення про сепарацію, пояснюючи це так: ми не розуміємо один одного, ми віддалились один від одного. А, можливо, вони не навчились у свій час вибачати і просити прощення», – зазначив він. «Я завжди раджу молодятам: сваріться, нехай літають тарілки, але ніколи не завершуйте свій день без порозуміння», – додав Папа, викликаючи гучні оплески і ентузіазм серед слухачів.

На думку Папи, таким є «секрет подружжя», завдяки якому можна уникнути болісної сепарації.

За матеріалами deon.pl