Папа Франциск категорично проти легалізації будь-яких видів наркотиків
  • Птн, 20/06/2014 - 14:02

Папа Франциск рішуче виступив проти легалізації так званих «легких наркотиків».

20 червня 2014 р. Папа зустрівся з учасниками Міжнародної конференції правоохоронних органів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, яка 17-19 червня відбувалася в Римі. Папа високо оцінив їхню діяльність і висловив свою заклопотаність поширенням горизонтів наркотрафіку, що створює великі загрози для молоді та підлітків.

«Наркотики не перемагаються наркотиками», зазначив Папа, кажучи про спроби легалізації деяких видів наркотичних засобів як пропозиції компромісу для наркозалежних. «Легалізація так званих «легких наркотиків», навіть часткова, крім того, що є, як мінімум дискусійною з погляду закону, не приносить бажаних плодів.

Заміна наркотиків, не є достатньою терапією, але завуальованим способом капітуляції перед феноменом. Я хочу повторити те, про що вже говорив з іншого приводу: «ні» – всім видам наркотиків». Просто – «ні» всім видам наркотиків». Але щоб сказати «ні», треба сказати «так» життю, любові, іншим людям, освіті, праці, збільшенню кількості робочих місць. (...) Якщо всі ці «так» будуть реалізовані, не буде більше місця для наркотиків, зловживання алкоголем і для інших залежностей», – сказав Папа.

Святіший Отець нагадав про широку діяльність Церкви у сфері допомоги наркозалежним та зазначив, що приклад тих, хто вирішив покінчити з наркотиками, є стимулом, щоб дивитися в майбутнє з довірою.