Папа Франциск: ласкавість – це найкращі ліки для хворих дітей
  • Чтв, 13/04/2017 - 08:26

10 квітня 2017 р., Папа Франциск зустрівся у Ватикані з групою дітей та підлітків, що перебувають на лікуванні у римській педіатричній лікарні «Bambino Gesù» (Дитятко Ісус), та є дійовими особами десятисерійного документального фільму під назвою «Діти Дитятка Ісуса».

Фільм, знятий італійським національним телеканалом «RAI», розповідає історію дванадцятьох дітей та підлітків віком від 5 до 18 років, що борються із серйозними захворюваннями. Зйомки фільму тривали цілий рік, а його автори намагалися з делікатністю та правдивістю показати мужню боротьбу за життя цих дітей та молоді та підтримку їхніх сімей і медичних працівників. Генеральний директор телеканалу «RAI», Антоніо Кампо Далл’Орто, який також був присутній на аудієнції, зазначив, що «надія і радість, присутні в цих історіях, є універсальними почуттями, за які ми повинні боротися».

Проект був реалізований за підтримки Міністерства охорони здоров'я Італії та Управління у справах дітей та підлітків. Представляючи ініціативу Святішому Отцеві, Президент педіатричної лікарні Маріелла Енок подякувала за підтримку Префекту Секретаріату з питань комунікацій Святого Престолу, Монсеньйору Даріо Едоардо Віґано.

Звертаючись до присутніх на аудієнції, Святіший Отець зауважив, що між дітьми, їхніми родинами та лікарями педіатричної лікарні панують щирі взаємостосунки, всі знають один одного по імені. «Я помітив, що це швидше сім’я, аніж лікарня» – сказав він, пригадуючи слова самих дітей, для яких «найважливіше – це ім’я, особистість, а вже вкінці – хвороба, але як щось незначне і другорядне». Папа підкреслив, що для дітей дуже важливо почуватися в лікарні, як у сім‘ї, бо «увійти в лікарню завжди страшно». «Я це бачу, коли підходжу до дітей. Не всі, але деякі маленькі діти бачать мене в білому і починають плакати, бо думають, що я – лікар», – сказав Святіший Отець, додаючи, що ласкавість заспокоює дітей, і вона є найкращими ліками, які може дати тільки сім’я. «Це дуже дорогі ліки, – сказав Папа Франциск, – тому що для них потрібно докласти великих зусиль, вкласти своє серце, всю свою любов. І ви маєте ласкавість –ласкавість лікарів, медсестер, директорки і всіх інших»

За словами Наступника Святого Петра, лікарня «Bambino Gesù» останнім часом дуже зросла і стала справжньою сім'єю для дітей, які туди потрапляють. «Це католицька лікарня, – вів він далі, – а для того, щоб бути католиками, ми повинні спершу бути людяними, і ви сьогодні даєте свідчення цієї людяності». На завершення Папа Франциск уділив усім своє апостольське благословення і особисто привітався з усіма присутніми.