Папа Франциск: молімось за всіх дітей, що стали жертвами насилля, експлуатації, воєн
  • Втр, 14/03/2017 - 19:40

Молитись «за всіх дітей, що стали  жертвами насилля, жорстокого поводження, експлуатації та воєн» закликав Папа Франциск у неділю 12 березня 2017 р., після проказування молитви «Ангел Господній», разом з римлянами та прочанами, зібраними на площі святого Петра у Ватикані.

Святіший Отець звернувся з рішучим закликом, щоб усі почули «цей прихований крик», адже не можна вдавати, що нічого не бачимо й не чуємо.

Папа висловив близькість до народу Гватемали у зв’язку з масштабною пожежею в дитячому притулку, яка спалахнула 8 березня, де загинуло майже 40 дітей, а десятки отримали важкі опіки та поранення.

«Нехай Господь прийме їхні душі, зцілить поранених, утішить їхні скорботні родини і весь народ», – молився Святіший Отець.

У переповненому державному притулку, розташованому 25 кілометрів від столиці Гватемали, що був розрахований на 500 осіб, перебувало приблизно 800 дітей та підлітків. Згідно із заявою місцевої влади, в середу вранці хтось підпалив матраци в секції для дівчаток, а полум’я швидко поширилось в усіх інших приміщеннях.