Папа Франциск: Молитва – фундаментальний чинник на шляху до єдності
  • Птн, 07/03/2014 - 18:36

7 березня 2014 року Папа зустрівся у Ватикані з делегацією Всесвітньої Ради Церков. Він назвав зустріч «черговим важливим етапом у давніх і плідних взаєминах» між Католицькою Церквою та екуменічною асоціацією та подякував за роботу «у підтримці християнської єдності».

За словами Понтифіка, Всесвітня Рада зробила великий внесок у прийняття з боку всіх християн факту, що їхня роз'єднаність є серйозною перешкодою для проповідування Євангелія у світі. Не можна сприймати ці поділи як щось нормальне, як «невід'ємну частину історичного досвіду Церкви», наголосив Папа Франциск. «Якщо християни ігнорують заклик до єдності, який приходить до них від Господа, вони ризикують ігнорувати самого Господа і Його спасіння, яке Він пропонує через своє Тіло – Церкву», – сказав Папа.

Взаємини між Католицькою Церквою та Всесвітньої Радою Церков, які розвиваються з часів ІІ Ватиканського Собору, «привели до щирої екуменічної співпраці та все більшого «обміну дарами» між різними спільнотами шляхом подолання взаємного нерозуміння», зазначив Папа, але додав, що шлях до повної та видимої єдності, як і раніше, залишається важким і вимогливим. Не треба зупинятися на досягнутому, наголосив Папа, не варто дозволити собі відпочити на задоволеності прогресом останніх десятиліть.

Молитва, на думку Папи Франциска, є фундаментальним чинником у цій подорожі. Тільки дух покірної і безперервної молитви допоможе мати необхідну мотивацію служити людській сім'ї в її потребах, як духовних, так і матеріальних. Понтифік сказав, що молитиметься, щоби під час зустрічі екуменічної делегації з Папською Радою зі сприяння християнській єдності був знайдений «найбільш ефективний спосіб разом просунутися цим шляхом». Святіший Отець побажав, щоби Бог підтримував усіх, хто має справу християнської єдності в серці, і попросив молитися за нього, щоби був «послушним знаряддям волі Господа і слугою єдності».

За матеріалами: be.radiovaticana.va