Папа Франциск: Молитва творить чуда, але потрібна віра
  • Пон, 20/05/2013 - 20:25

Відважна, смиренна та сильна молитва творить чуда. На цьому наголосив Папа Франциск під час Святої Меси, яку він очолив вранці, 20 квітня 2013 р., в каплиці резиденції «Дім Святої Марти». Зі Святішим Отцем молилася чергова група працівників Радіо Ватикану, очолювана Генеральним Директором о. Федеріко Ломбарді, ТІ.

 

Коментуючи євангельський уривок, в якому розповідається про те, як апостоли не змогли зцілити юнака, тож до справи мусів втрутитися Ісус, Який ганить учнів за їхнє невірство, а батькові хлопчини каже, що «все можливе тому, хто вірує». Папа Франциск зауважив, що часто ті, що прихильні до Ісуса, не відважуються ввіритися Йому повністю, а причиною того, на його думку, є «серце, яке не відкривається, закрите серце, серце, яке прагне все тримати під контролем».

 

Відповідаючи учням на запитання про те, чому вони не могли зцілити юнака, Ісус каже, що «цей рід демонів виганяється не інакше, як молитвою та постом». «Всі ми, – підкреслив Святіший Отець, – маємо всередині якусь частинку невірства». А тому потребуємо «смиренної і сильної молитви», а вона спричиняється до того, що «Ісус може зробити чудо». У цьому контексті Папа розповів про випадок, що стався у нього на батьківщині. Якось захворіла семирічна дівчинка, і лікарі казали, що їй залишилося жити кілька годин. Батько, який був простим електриком, «муж віри», немовби збожеволів, і в цьому безумстві сів до автобуса й поїхав до Марійського санктуарію в Люхані, віддаленому на 70 кілометрів.

 

«Він прибув туди, – зазначив Святіший Отець, – після дев’ятої години вечора, коли вже все було зачинене. Він розпочав молитися до Богородиці, вхопившись руками за решітки брами. Молився і плакав, молився, молився, і так проминула ніч. Але цей чоловік боровся: боровся з Богом, змагався саме з Богом, щоб випросити зцілення своєї донечки. А тоді, після шостої години ранку, пішов на вокзал, взяв автобус і поїхав додому, прибувши до лікарні десь о 9-ій годині. Там знайшов заплакану дружину і подумав про найгірше. “Що трапилося?” “Прийшли лікарі й сказали мені, що гарячка відійшла, що дихання покращилося, що немає нічого страшного! Через кілька днів її випишуть, але я не розумію, що трапилося!”. Такі речі трапляються й досі. Чуда існують!», – наголосив Папа, додаючи, однак, що для цього потрібна щиросердечна молитва.

 

Потрібна «відважна молитва», «боротьба за чудо», а не звичайні формальні молитви. Потрібна сміливість, яку мав Авраам, «який змагався з Господом за спасіння міста». «Молитва творить чуда, але мусимо вірити!» – підсумував Святіший Отець, заохотивши вірних повторювати протягом дня та протягом життя молитву євангельського батька: «Вірую, Господи, поможи моєму невірству!»

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va