Папа Франциск молився за мир разом з українськими капеланами
  • Пон, 15/09/2014 - 15:05

13 вересня Папа Франциск разом із представниками країн-учасниць Першої світової війни молився за жертв, що полягли століття тому, захищаючи свої держави. Україну представляв Департамент Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, а саме заступник керівника Департаменту о. Любомир Яворський.

У своїй проповіді Папа Франциск говорив про те, як важливо не залишатися байдужим у сьогоднішній ситуації, коли наш брат - держави, в яких відбуваються воєнні дії, потерпає від насилля. Свою проповідь Папа пов'язав з Євангелієм дня, в якому йшлося про вбивство Каїном Авеля. "На запитання Бога, де його брат, Каїн відповідає: "Чи ж я сторож брата свого", - каже Папа Франциск. Святіший Отець закликав кожного не бути байдужим, бо це, за словами Папи, лише сприяє злу.

По завершенні Літургії Папа Франциск вручив представникам по лампаді, яку кожен із них запалить у своїй країні, молячись за мир.

"Ми запалимо цю лампаду на VI Всеукраїнському паломництва до Зарваниці, - каже о. Любомир. - Молитва мотивує нас дбати про мир, боронитися від загрози зовнішньої та від загрози байдужості в нашому серці", - підкреслив священик.