Папа Франциск може відновити католицизм в обох Америках
  • Нед, 17/03/2013 - 19:17

Так, як Папа Іван Павло ІІ вплинув на багатьох в Польщі, так папство аргентинця може стати значною зміною для життя багатьох християн, вважає глава Лицарів Колумба.

«я думаю, що це такий же потенціал для великої онови католицизму і християнства по всій західні півкулі» - сказав 15 березня Верховний Лицар Карл Андерсон. Порівнюючи вибір Івана Павла ІІ 1978 року, який дав надію людям Східної Європи в часі холодної війни, до теперішніх подій, п.Андерсон зазначив: «35 років опісля ми маємо Папу, який походить з Латинської Америки, з Америк, і я впевнений, що у США багато мільйонів іспаномовних католиків також дивляться на Папу Франциска як на того, хто дійсно змінить їх життя на краще».

До місії Лицарів Колумба, який в обох Америках налічується понад 1,8 млн. осіб, належить праця над об’єднанням Півночі і Півдня як «одного цілого із християнським насліддям і християнським майбутнім», що було ідеєю Папи Івана Павла ІІ. За словами глави Лицарів Колумба, Папа Франциск прямо про це говорить, навіть є продуктом такої єдності: «Все його служіння було таким, тому ми будемо міцно поєднані з ним в русі вперед». «Для Лицарів Колумба це буде дуже цікавий понтифікат» - поділився своїми очікуваннями Карл Андерсон.

За матеріалами: catholicnewsagency.com