Папа Франциск на Святій Землі пройде шляхом Павла VI
  • Птн, 16/05/2014 - 19:17

Ідея паломництва Папи Франциска на Святу Землю полягає в тому, щоб згадати про «незвичайну подорож» Павла VI на батьківщину Ісуса, яка відбулася 50 років тому, в січні 1964 року, зазначив глава Прес-служби Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді. Організувати візит Папи взимку було неможливо, тому вирішили провести його наприкінці травня, каже о. Ломбарді. Проте зв'язок між цими двома візитами залишається фундаментальним.

Папа Франциск, як і його попередник на Престолі св. Петра, проведе на Святій Землі три дні. Перша головна подія під час подорожі відбудеться в неділю 25 травня у Вифлеємі – тут Папа очолить Літургію та візьме участь в екуменічній зустрічі з патріархом Константинопольським Варфоломієм I та представниками інших конфесій. У суботу, 24 травня, Папа відвідає Йорданію, а в понеділок 26 травня – Ізраїль, нагадав о. Ломбарді. В Єрусалимі, у тому ж місці, де Павло VI зустрічався з патріархом Афінагором, відбудеться приватна зустріч Папи Франциска з Варфоломієм І. Під час цієї зустрічі католицький і православний лідери підпишуть спільну декларацію.

Міжрелігійний характер подорожі буде відображати і склад делегації, яка супроводжуватиме Папу. Разом з ним у паломництві візьмуть участь рабин з Буенос-Айреса Авраам Скорка і шейх Омар Ахмед Абуд, генеральний секретар Інституту міжрелігійного діалогу Аргентини, яких Папа добре знає ще з часів свого життя і служіння в Аргентині, зазначив глава Прес-служби Святого Престолу.

О. Ломбарді висловив переконання, що паломництво Папи відбудеться в спокійній атмосфері. Це буде друга міжнародна подорож Папи після його участі у Всесвітніх днях молоді в Ріо-де-Жанейро влітку 2013 року.

За матеріалами: be.radiovaticana.va