Папа Франциск: нарікання віднімає надію на майбутнє
  • Чтв, 04/04/2013 - 14:26

Нарікання сучасних християн замикають перед ними горизонти майбутнього, вважає Папа Франциск, який 3 квітня вранці очолив св.Літургію в каплиці Дому св. Марти у Ватикані, де зараз проживає. У своїй проповіді Понтифік звернувся до історії учнів Христа, які після Його розп'яття нарікали і втратили надію на життя.

Святіший Отець зазначив, що це характерно і для сучасних християн, коли трапляються труднощі. "Нарікати – це погана річ, – сказав Понтифік – не тільки тоді, коли ми нарікаємо на інших, але також і коли інші нарікають на нас. Тоді все видається нам гірким ", – пояснив він і додав, що нарікання відбирає в людини надію на майбутнє, звужує перспективи і таким чином замикає від світу за стінами, які неможливо подолати.

Потрібно довіряти Богові, сказав Папа, бо Він завжди супроводжує нас на нашому шляху, а також і в найбільш складні моменти. "Ми повинні бути впевнені, що Господь нас ніколи не залишить, завжди буде з нами (...). І ми не повинні нарікати, адже це нам шкодить, особливо нашому серцю", – зазначив Святіший Отець.

За матеріалами: radiovaticana.va